slusaonica01
livestream01

Pag će uskoro dobiti uređenu lučicu Katine s preko 300 privezišta za brodice. Vodoprivreda Vinkovci d.d., uz nadzor Blok projekta d.d. iz Zadra obavila je refuliranje dna, odnosno iskop, kojim je izbačeno oko 7.000 kubika materijala. U tijeku su radovi na obalnim zidovima, od rubnog dijela starog pogona solane do nasipa, a postavljena su dva pontona.
„Brodovi će imati dublji gaz i lakše će pristajati, a povećat će se i kapacitet i dobiti sigurniji vezovi,“ rekao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadarske županije. Prvu fazu projekta vrijednu 933. 421 kuna, financira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Radovi bi trebali biti završeni do početka ovogodišnje turističke sezone. „Izuzetno smo zadovoljni što je Ministarstvo, u suradnji sa Županijskom lučkom upravom, podržalo ovaj projekt. Cilj nam je da Katine dobiju ljepši izgled, ali i da lučica bude funkcionalna, da vlasnici brodova mogu lakše uplovljavati te da se osigura veći broj vezova,“ rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Projekt sanacije obalnog zida obuhvaća sanaciju obale u podmorskom dijelu na području podlokanja i oštećenja podmorskog dijela obalnih zidova. Projekt sanacije obalnog zida na zapadnoj strani, u duljini od 130 metara, obuhvaća obnovu obalnog zida s novim zamjenskim obalnim zidom koji će se sastojati od podmorskog dijela od betona i nadmorskog armirano betonskog zida obloženog kamenim obložencima i poklopnicom. Projekt sanacije obalnog zida na sjevernoj strani, istočno od lučkog pješačkog mosta, u duljini od 71 metar, uključuje sanaciju nadmorskog dijela obalnog zida, odnosno ugradnju novih kamenih poklopnica na cijelom dijelu obalnog zida. Projekt sanacije obalnog zida na sjeveroistočnoj strani, u duljini od 95 metara, uključuje sanaciju nadmorskog dijela obalnog zida, odnosno ugradnju novih kamenih poklopnica na cijelom dijelu obalnog zida. Procijenjeni troškovi sanacije obalnih zidova iznose 3. 180. 254, 77 kuna bez PDV-a.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK