slusaonica01
livestream01

Jelenski 4

U ponedjeljak 9. listopada umro je hrvatski fotograf, član Foto kluba Pag, Željko Jelenski.
Rođen je 21. studenoga 1961. Pripadnik zagrebačkog novog vala istaknu se kao izuzetan koncertni fotograf. Pred njegovim objektivom našli su se gotovo svi značajni pripadnici hrvatske glazbene scene i svjetske zvijezde poput Rolling Stonesa,Franka Zappe, Lou Reeda, Davida Bowiea, Tine Turner i mnogih druge. Zadnjih godina posebno se posvetio Jazz umjetnicima pa je bio i službeni fotograf Nišville Jazz Festivala.

Fotomonografiju sastavljenu od 40 fotografija jazz glazbenika izdao je 2009. godine pod naslovom “Jazz Me Up by Jelenski”. Izdao je i fotomonografije "A u Lubenicama Lubenice", (Foto art unija, Zagreb, 2005.) i "Buđenja", (ULUPUH, Zagreb, 2006.)
Pripremao je i fotomonografiju sa 150 fotografija paških pejzaža i struktura i recenzijom likovne kritičarke Marine Tenžere. Nažalost Ministarstvo kulture odbilo je financirat tu monografiju radi čega je Jelenski u prosvjedu pred zgradom Ministarstva rasparao svoje radove.
Prvu izložbu imao je u Ljubljani u galeriji Feniks gdje je izložio fotografije venecijanskog karnevala. Nakon toga održao je 40 samostalnih izložbi, a sudjelovao je i na 20 skupnih žiriranih izložbi. U Pagu redovno je izlagao na godišnjoj izložbi Foto kluba Pag "Ćutin otok svoj..."
Nino Željko Jelenski bit će pokopan na groblju Miroševac u petak 13.listopada . u 12:30.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto Nino Željko Jelenski/Foto klub Pag

Jelenski-3
Jelenski-naslovna
Jelenski-2
Jelenski-4

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK