slusaonica01
livestream01

27. Hrvatski dječji festival 3

U nedjelju, 19.studenog 2023., u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, nakon tri godine stanke, održan je Hrvatski dječji festival. Festival objedinjuje dječje stvaralaštvo u tri kategorije: glazbenoj, likovnoj i literarnoj, s naglaskom na veliki glazbeni događaj, koncert popularnog glazbenog stvaralaštva za djecu koji okuplja dječje zborove s preko 500 sudionika. 27. izdanje Hrvatskog dječjeg festivala okupio 24 zbora iz cijele Hrvatske.

Uz zborove iz Zagreba. Siska, Šibenika, Velike Gorice, Sv. Križa Začretje, Lovrana, Krka, Samobora, Karlovca, Splita, Rijeke i Vukovara nastupio je i Dječji zbor Vijolice iz Paga. Pjesmu pod nazivom „ Imam seku, imam brata“ za koju je tekst i glazbu napisala voditeljica zbora Sanja Dobrijević, a aranžman napravio Robert Grubišić, uspješno su izvele solistice Lucija Radan i Katia Fabijanić učenice 3.razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca, uz pratnju i scenski nastup dvadesetak članova „Vijolica“. Nastup su, kao i svake godine, uz gromoglasan pljesak, pratili u publici roditelji, kojima škola zahvaljuje na podršci.

Osvojeno 2. mjesto na 27. HDF-u još jedan je podstrjek „Vijolicama“ da nastave sa radom. Oni se trenutno vrijedno pripremaju za božićne nastupe kojima žele pjesmom i osmijehom pokloniti svoju istinsku radost.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto FB OŠ J. Dalmatinca Pag

27. Hrvatski dječji festival 1

27. Hrvatski dječji festival 2

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK