slusaonica01
livestream01

image0

U četvrtak, 23. studenog, 2023. Gradska glazba Pag u Domu kulture u Pagu održala je svečanu skupštinu na stogodišnjicu djelovanja.

Na početku svečane skupštine Gradska glazba Pag odsvirala je hrvatsku himnu i munutom šutnje odana je počast svim preminulim glazbarima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli opstanku i boljitku Gradske glazbe Pag. Dugogodišnji kapelnik paške glazbe, Branko Barbir, održao je kratko izlaganje o 100 godišnjoj Povijesti gradske glazbe Pag nakon čega je Glazba odsvirala koračnicu Uspomena na Pag koju je za orkestar skladao maestro Ivo Pogorelić, još jedan dugogodišnji kapelnik paške glazbe.

Predsjednik upravnog odbora Gradske glazbe Pag Teo Bukša je pozdravio uvažene goste, gradonačelnika Jasenica mag. Petera Bohineca, gradonačelnika Paga Antu Fabijanića, predsjednicu gradskog vijeća Pag Jasnu Magaš, predsjednika Udruge puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije, predstavnike glazbi iz Biograda, Vodica, Stankovaca, Trogira i Tisnog te sve ostale okupljene. On je održao izlaganje o radu i aktivnostima Gradske glazbe Pag u 100 godini rada udruge, te najavio planove za sljedeću godinu koji uključuju i izdavanje monografije o prvom stoljeću djelovanja Gradske glazbe Pag. Nakon toga usljedio je najsvečaniji dio svečane sjednice, dodjela Priznanja za dugogodišnji rad u Gradskoj glazbi Pag, te Zahvalnica za pomoć u radu Gradske glazbe Pag. Diplome i povelje za rad u Gradskoj glazbi Pag preko 10 godina izradio je Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija koja okuplja udruge kulturnog amaterizma sa područja cijele Republike Hrvatske. U ime Hrvatskog sabora kulture Priznanja su nagrađenima podijeliti gradonačelnik Grada Paga, Ante Fabijanić i Teo Bukša u ime Gradske glazbe Pag. Posebno se ističe Povelja za više od 60 godina rada u Gradskoj glazbi Pag Anti Grašu - Burinu.

Nakon svečane sjednice okupljeni su prošetali do Kneževog dvora gdje je postavljena izložba o radu Gradske Glazbe kroz proteklih 100 godina. Izložba se može pogledati u petak i subotu od 10 do 12 sati.

 

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK