slusaonica01
livestream01

legenda i paškoj čipki

Gradska knjižnica Pag predstavila u Puli slikovnice Legende o Caski i Legenda o paškoj čipki.

U sklop Monte Librića u pulskoj je Gradskoj knjižnici i čitaonici održan je stručni skup "Drevni divovi: uloga knjižnica u očuvanju i oživljavanju mitova, legendi i priča" Kroz pozvana izlaganja o važnosti čitanja, spoznajama o kulturnoj baštini temeljenima na mitovima, legendama i pričama, i drugim povezanim temama sudionici su imali prigodu proširiti saznanja o kulturnoj baštini pojedinih krajeva Hrvatske, radu pojedinih knjižnica, ustanova i udruga koje se bave knjigom, ali i nematerijalnom kulturnom baštinom. Ljiljana Festini, ravnateljica Gradske knjižnice Pag, predstavila je Legende otoka Paga.

Gradska knjižnica Pag ove godine je u sklopu biblioteke Zavičajna zbirka vam predstavlja izdala dvije slikovnice za djecu sa temama paških legendi. Legende je prepričala Gordana Brzaj, a slikovnice Legende o Caski i Legenda o paškoj čipki nastale su na temelju dvije lutkarske predstave Udruge VAL iz Rijeke i Malog putujućeg lutkarskog kazališta.

Elvis Šmit / Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK