slusaonica01
livestream01

Tea kulaš

U četvrtak, 25. srpnja na Trgu sv Jurja u centru Povljane nastupa Tea Kulaš na orguljama. Koncert počinje u 21 sat.

Program :

Georg Friedrich Handel - Alla Hornpipe iz Druge suite u D-duru (prev. Glazba na vodi), obrada za orgulje, HWV 349
Claude Debussy - La fille aux cheveux de lin (prev. Djevojka lanene kose), iz prve knjige Preludija, obrada za orgulje
Naji Hakim - Sindbad, fantazija na popularne pjesme Omana
Claude Debussy - Clair de Lune (prev. Mjesečina), iz Suite bergamasque, obrada za orgulje /
Johann Sebastian Bach - Passacaglia u c-molu, BWV 582
Louis Vierne - Clair de Lune (prev. Mjesečina), iz Pišces de fantaisie, obrada za orgulje, op. 53
Flor Peeters - Toccata iz, Fugue et Hymne sur Ave Maris Stella

 

Osnivačica i umjetnička voditeljica Zadar Organ Festivala te Umjetničke organizacije Zara, Tea Kulaš (Zadar, 1994.), orguljašica je i muzikologinja s magistarskim diplomama Muzičke akademije u Zagrebu. Trenutačno se usavršava kao koncertna orguljašica na Umjetničkom sveučilištu u Grazu u razredu Gunthera Rosta. . Ondje je dvije godine nositeljica nagrada na natjecanju Martha Debelli.
Njen umjetnički put započeo je u dobi od šest godina s pijanističkom glazbenom edukacijom u Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar. Osim klavira, ondje je završila smjer za suvremeni ples, a kasnije i teoriju glazbe, te orgulje u razredu Martine Lazar. Posljednju godinu orguljaškog srednjoškolskog obrazovanja završila je kod Pavla Mašića u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, pod čijim je mentorstvom osvojila nagrade na regionalnom i državnom natjecanju. Nizanje prvih nagrada u kategorijama orgulja i komorne glazbe nastavilo se i u orguljaškom razredu Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koje su okrunjene magistarskom diplomom u srpnju 2018. godine. Redovito koncertira diljem Hrvatske i u inozemstvu, a bilježi i nekoliko sudjelovanja na domaćim i stranim festivalima: Ars organi Sisciae, Anabasis, Orgulje sv. Marka, PagArtFestival, Petar Nakić, Klingender Adventkalender (Austrija), Orgelfrühling Steiermark (Austrija), Orgelets (Norveška). Aktivno sudjeluje na seminarima interpretacije orguljske glazbe (H. Fagius, M. Schmeding, T. Ospital, R. Prieto Ramirez, K. Volostnov, T. Sevšek Šramel, N. J. Laube, S.-Y. Lee, W. Reisinger, H. Fairs).

Organizatori koncerta su Općina Povljana i TZ Općine Povljana.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK